Jeg har gjort noen tapre forsøk på fotoredigering. Jeg har vært innom en del programmer, men har glemt en del kunstner når det gjelder redigering merker jeg. Paint Shop Pro, Picasa, Gimp, Adobe Photoshop, Photo+.......
Jeg vet ikke om jeg ender opp med noen av disse to, da jeg har lyst til å ha svarte konturer på meg selv, og farger på resten.
Personlig synes jeg det øverste av disse to er finest. Skrifta i bakgrunnen får jeg ikke bort, men det kommer på ett ut på disse utkastene. Programmet jeg har brukt her er PopArt Studio. Jeg tror det er viktig å bruke enkle redigeringsprogram når elevene skal bruke de, samt at vi som skal undervise er godt kjent med de på forhånd.
Hei Sussann, det var stilig selvportrett. Skal du male dette over på lerret eller skal du trykke det? Jeg jobber har å valgt Pop Art. Jeg skal teste ut programmet du har brukt. Jeg har jobbet i picasa med elevene. Veldig enkelt program og lett for elevene å skjønne + det er gratis :)
SvarSlettTakker ;)Planen er å male det på lerret, men vi har ingen overhead som virker, så jeg må prøve å finne en annen måte å gjøre det på. Noen forslag?
SvarSlettFlott Sussann! Jeg foreslår det gamle rutenettknepet eller projektor hvis den fungerer. Spennende uttrykk og Popart studio har jeg aldri prøvd. Spennende. Jeg liker begge uttrykkene godt og det skal bli spennende å se fortsettelsen.
SvarSlettHei!
SvarSlettHer kjem nokre synspunkt frå Volda. Då eg sa at de kunne bruke foto knytt il portrettmaleriet, meinte eg at de nyttar foto og eventuelt digitale hjelpemiddel i skisseprosessen. Dette for å lette denne prosessen kontra å skulle teikne seg sjølv. Når det er sagt, ynskjer eg jo at maleriet blir litt meir enn ein rein kopi av det du jobbar med digitalt. Så den svarte konturen du ynskjer deg, kan du jo male sjølv om han ikkje er med i dei digitalte skissene dine. Komposisjonen i begge skissene ser ut til å fungere bra. Du ligg nok nær opp til det gyldne snitt i plasseringa av deg i begge bildeflatene. Håper du har ein bevisst tanke knytt til fargeval, enten knytt til popart som retning eller at du også begrunnar det meir fargeteoretisk, td. ut frå Itten sine 7 kontrastar. Eg vil skrive litt i eit innlegg på bloggen som handlar om Kva kan eigentleg reknast som popart? Fint om du les det. Legg det der fordi dette er noko som alle kan ha nytte av. Spør igjen dersom du ikkje fekk svar på det du ville!
Takk for svar. Jeg har en tanke bak fargevalget, som jeg har skrevet ned i arbeidsboka. Jeg tar utgangspunkt både i Itten, og popart som retning i mitt valg. Ut fra det du skriver, så fortsetter jeg tankegangen jeg har startet på :) Fint at du legger ut litt om hva som kan reknes som popart.
SvarSlett